62MM DIGITAL FILTERKIT

Kenko
62MM DIGITAL FILTERKIT

  • Filterkit bestaande uit 3 filter
  • Grijs-filter ND8
  • Uv-filter
  • Circulair Polarisatie-filter

Productbeschrijving

Details

UV Smart SlimLine filter

Door gebruik te maken van een UV filter wordt zweem vermindert, blauw en violet bij kleurenfoto's gecorrigeerd en zwart-wit foto's scherper. De multi-coating reduceert tevens hinderlijke reflecties. Een UV filter wordt aanbevolen om multi-coated objectieven te beschermen tegen beschadigingen zoals krasjes, en het UV licht te reduceren. Het UV filter heeft een filterfactor van nul en heeft geen invloed op de belichting.

Circulair Polarising filter

Polarisatie filters zijn filters die vaak voor speciale situaties gebruikt worden. Een CP-filter is wat blauwer in vergelijking met een UV-filter. Dit betekent onder andere dat er door het filter lichtverlies optreedt. Het is daarom niet aan te raden om een CP-filter binnen of 's avonds op een objectief te gebruiken. Een CP-filter is mooi te gebruiken voor landschapsfoto's, door aan het CP-filter te draaien kunt u verschillende kleuren blauw tevoorschijn laten komen. U kunt dus zelf bepalen hoe blauw u uw lucht wilt hebben. Ook voor wateroppervlakken is een CP-filter aan te raden. U kunt namelijk door middel van het filter kiezen of het water spiegelend is, of dat u "de diepte" in wilt fotograferen.

NDX8 Grijsfilter filter

Een ND filter vermindert de hoeveelheid licht dat de lens binnenkomt. Zo kunnen snellere sluitertijden of een groter diafragma worden geselecteerd. Deze filter is goed voor 3 stops minder licht.

Extra informatie