Sony KD-48A9

De beste 48inch OLED
Regular Price € 1.699,00 Special Price € 1.349,00
Ophalen in winkel

Keuzehulp

Twijfel je of dit product de juiste keuze is? Laat je adviseren door één van onze experts.

Keuzehulp


Productbeschrijving

De eerste 48inch OLED van Sony. We hebben er even op moeten wachten maar de befaamde OLED techniek is eindelijk ook in kleinere formaten als een 55inch verkrijgbaar. Deze OLED is het eerste nieuwe model voor 2020 met een 48 inch scherm, wat ongeveer gelijk staat aan 121cm diagonaal. Ook dit model heeft een acoustic surface waardoor de tv van zichzelf al een erg goed geluid heeft.

  • Heeft een uitzonderlijk goed geluid
  • Beschikt over Apple Homekuit en Google Home
  • De allerbeste beeldkwaliteit die er te krijgen is in dit formaat
  • Nog geen volledige HDMI 2.1

Meer informatie

De eerste 48inch OLED van Sony. We hebben er even op moeten wachten maar de befaamde OLED techniek is eindelijk ook in kleinere formaten als een 55inch verkrijgbaar. Deze OLED is het eerste nieuwe model voor 2020 met een 48 inch scherm, wat ongeveer gelijk staat aan 121cm diagonaal. Ook dit model heeft een acoustic surface waardoor de tv van zichzelf al een erg goed geluid heeft.

Beeldprocessor

Sony staat bekend om haar uitstekende beeldprocessoren. Beelden worden accuraat weergegeven, zonder grote stotteringen in beeld en bewegingen zien er vloeiend uit. Zeker bij de grotere beeldformaten die we tegenwoordig hebben is een goede processor van het grootste belang. In de topmodellen zoals de AG8, AG9 en A89 zitten 4K HDR X1 Extreme processoren. De 48A9 is voorzien van de nieuwste generatie X1 Ultimate Processor die ook wordt gebruikt in 8K televisies. Al met al heeft deze kleine OLED een uitzonderlijk goede processor en daarmee ook één van de betere beeldkwaliteiten die er op het moment te krijgen zijn.

Geluidskwaliteit

Sony gebruikt sinds 3 jaar een nieuwe techniek om een goed geluid uit de tegenwoordig zeer platte tv's te krijgen. Deze techniek wordt Acoustic Surface Audio+ genoemd. Door speakers aan het scherm vast te maken en het scherm te laten vibreren lijkt het geluid uit de tv te komen en krijg je een veel betere plaatsing van geluid in de ruimte. Ook heeft de 55A9 een extra subwoofer voor weergave van  Stemgeluid is duidelijker en ook bij het streamen van muziek via bijboorbeeld Spotify merk je dat de tv een goed geluid heeft. Je geluidservaring is natuurlijk ook nog uit te breiden met een soundbar. Soundbars kunnen tegenwoordig ook het door Netflix ondersteunde Dolby Atmos formaat weergeven en zo ook deze tv.

HDR weergave

De 48A9 is voorzien van codes voor het weergeven van de belangrijkste HDR formaten die er zijn. Dolby Vision, HLG en HDR10 worden door deze tv ondersteund. Om de HDR weergave een extra boost te geven beschikt de tv over Object-based HDR remaster. Hiermee wordt veel accurater gekeken hoe en contrastrijk beeld moet worden weergegeven.

Smart TV

Dit jaar draaien de topmodellen van Sony op een nieuw besturingssyteem van Android. Andriod Pie 9 is een snellere versie die van de voorgaande softwares. Deze versie zorgt voor een nog betere integratie met Smart home systemen en Airplay 2.

Home kits

Dit jaar is er een nog breder aanbod van home automation systemen. Zo kan je nu gebruik maken van Google Home, Apple Home Kit en daarmee ook van Airplay 2, Google Assistant en Amazon Alexa.

Gamen

Dit model gebruikt BRAVIA Sync om games zo goed mogelijk weer te geven. De tv herkent een tv wanneer deze is aangesloten en zorgt voor een zo optimaal mogelijke beeldverwerking en weergave van games met hogere framesnelheden.

Specificaties

Algemene info

Merk Sony
Kleur Zwart
Energielabel B
Standaard meegeleverd Afstandsbediening, Batterijen, Beknopte handleiding, Smart remote, Stroomkabel
Garantie 5 jaar Smits TV Service
Awards 8,5 Home Cinema Magazine
EAN 4548736114302

Connectiviteit

Smart TV Ja
Verbindingen Airplay 2, Bluetooth, Chromecast, Wifi
Smart Platform Android
Spraakassistent Google assistent, Siri
Streamingsdiensten Amazon Prime, Disney+, Netflix, NPO Start, Pathé Thuis, Rakuten TV, Spotify, Videoland, YouTube
Bediening met App Ja
Ingangen ARC, E-ARC, HDMI 2.0, Netwerk aansluiting, USB 2.0
Uitgangen 3.5mm, ARC, E-ARC, Hoofdtelefoon, Subwoofer uitgang
CI+ Ja
Tuner DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2

Beeld

Schermdiagonaal 48 inch
Schermtype OLED
Resolutie 4K
Beeldfrequentie 100 Hz
Minimale input lag 24ms
Beeldmodus Dolby Vision IQ
Beeldprocessor X1 Ultimate processor
HDR HDR10, HLG
Omgevingslicht sensor Ja

Geluid

Aantal speakers 3
Speaker vermogen (W) 25
Subwoofer Optioneel

Afmetingen en gewicht

Gewicht verpakking (KG) 22
Afmetingen (mm) 1069 x 629 x 255
Afmeting verpakking (mm) 1188 x 741 x 188
VESA 300 mm x 200 mm