15mm f/4 1X Wide Angle Macro Lens - Sony E

Laowa
15mm f/4 1X Wide Angle Macro Lens - Sony E

  • Macro 1:1
  • Shift functie
  • lichsterkte F/4.0
  • FullFrame

Productbeschrijving

Details

de Laowa 15mm f/4. De ultragroothoek is een handmatig objectief, zonder autofocus.

Met veel groothoekobjectieven kun je dicht op het onderwerp komen om close-ups te maken. Venus Optics gaat met de Laowa 15mm f/4 nog een stapje verder. Het objectief is in staat om macrofuncties met een 1:1-vergroting te maken.

Dat is echter geen gemakkelijke opgave: de werkafstand bedraagt bij deze vergroting 0,47 centimeter. Het onderwerp bevindt zich dan dus minder dan een halve centimeter van het voorste lenselement.
de combinatie van de extreme beeldhoek en de macrofunctie je de mogelijkheid om unieke foto's te maken.

Niet alleen de macro-functie maakt het objectief uniek, Venus Optics voorziet de Laowa 15mm f/4 ook van een shift-functie, zodat je het perspectief kunt corrigeren. De shift-functie is bedoeld voor gebruik in combinatie met een aps-c-camera. De beeldcirkel van het objectief is niet groot genoeg om ook op fullframe in combinatie met perspectiefverschuiving gebruikt te worden.

De optische constructie van de Laowa 15mm f/4 bestaat uit 12 elementen in 9 groepen. Venus Optics gebruikt 3 'high refractive' elementen en een 'extra-low dispersion' element. Een meerlaagse coating moet flare tegengaan.

Het diafragma bestaat uit maar liefst veertien lamellen. Dat moet fraaie onscherpte opleveren bij gebruik van de macrofunctie. De metalen behuizing is 83,8mm lang en heeft een diameter van 64,7mm. Het objectief weegt 410 gram en heeft een filterdraad met diameter van 77mm.

Extra informatie

Extra informatie

- Algemeen

EAN683203914703

+ Kenmerken